Om oss

Warpens Skoterklubb

Klubben startades 1994 av entusiastiskt gäng som hade konstaterat att det inte fanns några skoterleder i Bollnäs tätort. Under en tid av ca: 4 år lades det ner ett gediget arbete tillsammans med markägare för att hitta möjligheter att ta sig fram med lederna, samt arbetet med att röja, bygga broar, ta bort stenar, skylta och ta fram en ledkarta.

Trots att det under åren har varit nästan helt snöfria vintrar och det har varit svårt att ihop få en komplett styrelse och aktiva som jobbar med ledutvecklingen så har arbetet med lederna sedan dess fortskridit löpande varje år för att få ner störningar och förbättra framkomligheten för alla som vill åka skoter på vårt ledsystem.

År 2010 började klubben med förarbevisutbildningar för snöskoter och i samband med det anslöt sig klubben till SSCO. Vi har utbildat mellan 25-50 elever varje år sedan dess.

År 2014 fick klubben tillsammans med Bollnäs Enduro och Långnäsparken möjlighet att arrangera en Watercrosstävling på långnäsparken vilket visade sig vara ett mycket populärt arrangemang.  Vi har sedan dess arrangerat deltävlingar i EM och Sverigecupen.

År 2016 fick vi ny energi och det togs nya tag i klubben i samband med att Lars Englund köpte Bollegården vilket gjorde att klubben då fick en samlingsplats som vi under alla år har saknat. I samband med det så anslöt sig klubben till  SiSu, Snofed och Svemo, förutom SSCO som vi redan är med i . En veteranskoterträff anordnades för första gången tillsammans med Sörängs byförening vid deras bygdegård och som är tänkt att vara återkommande varje år.

Klubben fortsätter att jobbat löpande utifrån antalet aktiva för att förbättra lederna med införskaffning av ny utrustning, underhåll av lederna samt en dialog med skoteråkare, markägare och kommunen för att förbättra och utveckla ledsystemet.

Med förhoppningar om härlig och rolig skoteråkning!

Vi ses på leden!

Styrelsen Warpens Skoterklubb